Rock en metal lessen in Den haag
Den Haag

Leren gitaarspelen

Gitaarspelen is meer dan alleen het indrukken van de snaar op een vakje van de gitaarhals. Het is vooral het vertolken van emoties. Via muziek vertelt een muzikant andere mensen wat hij bedoelt. Muziek is een heel direct en zeer krachtig medium waar je veel in kwijt kunt. Ieder mens die van muziek houdt zal dit herkennen. Dit geldt ook voor een luisteraar.

Een goede gitarist word je niet door alleen maar akkoorden en toonladders te stampen. Je moet het ook kunnen toepassen in muziek. Dit is natuurlijk wel waar het uiteindelijk om draait. Leren vertrouwen op je eigen gevoel, oren, en plezier hebben in het maken van muziek. Dit zijn m.i. de belangrijkste voorwaarden voor een (aankomend) muzikant. Hiernaast is het verkrijgen van een degelijke basis en goede techniek voor iedere instrumentalist onontkoombaar. Hiervoor moet je best hard werken. Daarom is het belangrijk om een mix te vinden tussen wat nu eenmaal moet gebeuren, en wat jij leuk vind om te doen. Op deze manier houd je het langer vol en word je spelenderwijs een echte gitarist.

Onderaan deze pagina, via de links, vind je wat globale uitleg over de lessen aan de drie meest voorkomende doelgroepen. Jongeren, volwassenen en gevorderden.