Rock en metal lessen in Den haag
Den Haag

Kinderen

Hier gaat het meestal meer om algemene muzikale vorming dan over beroepsambitie. Ze zijn vaak nog zoekende naar een passend instrument.

Ook zijn zij vaak nog ongeduldig en snel afgeleid. Het begint vaak bij een eenvoudige introductie in de muziek die toch een goede basis geeft zonder al te veel dwang. Een doel kan hier zijn het leren spelen van een liedje of wijsje dat ze leuk vinden. Uiteraard is hiervoor eerst wat vingertechniek nodig. Met oefeningen die gericht zijn op het kunnen spelen van dit liedje komt het doel steeds dichterbij.

Jongeren

Deze groep is vaak erg veel met muziek bezig. Via het luisteren van muziek of het bespelen van een instrument of zelfs beiden. Het gaat hier vaak over modern repertoire zoals dat door televisie en radiozenders wordt aangeboden. De gitaarmuziekstijlen pop, punk, funk, rock, en metal zijn erg populair. Buiten het leren van liedjes, slaggitaar, akoorden, riffs (loopjes) en het spelen van een gitaarsolo is sound (gitaargeluid) hier ook erg belangrijk. Naast het verkrijgen van basistechniek word er ook aandacht besteed aan alles wat nodig is om te gaan klinken als hun idolen op de televisie.